viernes, 14 de febrero de 2014

FELIZ SAN VALENTIN: TRUFAS DE CHOCOLATE

· INGREDIENTES (30 UNID.): 200g de chocolate de cobertura, 75g de nata de montar (35% mg), 1 yema de huevo, 25g mantequilla, 1 cucharada de ron (opcional).

· MDH: se pone a hervir la nata y la mantequilla en un cazo, cuando hierva se
retira del fuego y se añade el chocolate troceado removiendo hasta que se derrita, por último se añade la yema y el ron y se remueve hasta que quede homogéneo. Se deja templar y se pone a la nevera un mínimo de 3 horas, mejor toda la noche.
Después de este tiempo, con la ayuda de una cucharilla, se van sacando porciones, se redondean con la mano (mejor ponerse un guante de látex) y se rebozan por cacao puro en polvo, coco, virutas de chocolate... Se depositan en un papel de magdalena pequeño y se ponen a la nevera hasta el momento de consumir.

viernes, 7 de febrero de 2014

PANCAKES (TORTITAS)

·INGREDIENTS (8 unitats): 1 ou, 100ml de llet, 25g de mantequilla fosa, 1/2 sobre de llevat tipo Royal, 25g de sucre, 1 pesic de sal.


·MDF: Mesclar bé tots els ingredients en un bol i deixar reposar 30 min en la nevera. Després, en una paella antiadherent, untar amb un poquet de mantequilla i abocar un parell de cullerades soperes per a cada pancake, coure fins que apareguen bombolletes, donar la volta amb una espàtula i coure un minut més.





Es solen menjar fent montonets de 3 o 4 unitats i posant per damunt salsa de xocolate
 ( xocolate fos amb nata i un poquet de canella), sirop d'arce, dolç de llet, mermelada, llet condensada...

ARRÒS AL FORN


·INGREDIENTS (6 persones): 200g de costelles de porc, 200g de cansalada, 6 botifarres de ceba, 1 cap d'alls, 1 pot de cigrons en conserva, 2 tomaques madures, 600g d'arròs, oli, sal, colorant alimentari i aigua.
 ·MDF: es posa oli en una cassola i es sofregeixen les botifarres, la cansalada, les costelles, els alls i la tomaca. Es retira la tomaca, les botifarres i la cansalada i es coloca en una cassola de fang on ja em abocat prèviament l'arròs. A les costelles i els alls que havíen quedat se'ls afegeixen els cigrons i el doble d'aigua que la mida d'arròs que anem a fer. Es rectifica de sal i s'afegeix el colorant, es deixa coure a foc mitjà uns 15 min. Després es s'aboca en la cassola de fang, s'arregla un poquet i es posa al forn a 215ºC durant 30-40 min fins que estiga rossejat.




Bon profit!